Studenten FTeW blij met 'leiderschapstraining'
26 Sep 2012, 15:30
foto
Studenten van FTeW bij de opening van de introductieweek in de Congreshal.


De Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, is vandaag begonnen met de jaarlijkse introductieweek. De 'Step Into Leadership' is in de smaak gevallen van de studenten. Ze hebben handvatten aangereikt gekregen hoe ze hun tijd beter kunnen indelen om hun studie volgens planning af te ronden.

“Volgens studenten van voorgaande jaren en bedrijfsleiders, is het een absolute noodzaak geweest dat deze training wordt verzorgd”, geeft Ray Jong A Lock aan. Op de werkvloer komt het vaak voor dat er mensen zijn die een bul hebben, maar behalve de kennis, niet de nodige attitude hebben voor het werk.

Hoe doelen te bereiken?
“De studenten krijgen een boost, om de gestelde doelen van dit jaar, in te vullen en kijken hoe ze het realiseren”, zegt Marvin Pollack, een van de trainers. De methodiek die gehanteerd wordt, is dat de studenten goed naar zichzelf kijken. De kracht en potentie die ze bezitten, moeten ze gebruiken om zo hun doelen te halen. “Wat kan ik doen om mijn doelen te bereiken, hoe ver ben ik met me doelen na negen maanden?, Hoe maak ik mijn doelen zo uitdagend mogelijk? Dat dat zijn van de kleine handvatten die ze krijgen”, legt Pollack uit.

“Ik vind die training heel goed, omdat je alvast een voorstelling kan maken hoe het in de maatschappij gaat zijn”, reageert Sawinash, student elektrotechniek tegenover Starnieuws. Ruby vindt het heel goed georganiseerd. ”Bij mij aan tafel, heb ik kennis gemaakt met vier nieuwe studenten. En het klikte direct aardig. Ik heb lol gehad, en de manier van samenwerken. Er is ook iemand uit Nickerie in mijn groep en dat vind ik leuk”, vertelt Jorgio. Morgen hebben de studenten een rondleiding op de campus.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May