Coalitie tevreden met jaarrede van president Bouterse
27 Sep 2012, 04:00
foto
De stapel begrotingen van de zeventien ministeries waar Starnieuws de hand op heeft weten te leggen.


President Desi Bouterse zal om 10 uur in een buitengewone zitting van De Nationale Assemblee de jaarrede presenteren. Hij zal ook de begroting voor 2013 aanbieden aan het parlement. Voor de coalitieleden zal de jaarrede geen verrassing zijn. Zij hebben dinsdag al een presentatie gekregen over de voornemens van de regering voor het komende jaar.

Gronduitgiftebeleid, armoedebestrijding, onderwijs, concrete economische projecten, infrastructuur en bouw van woningen hebben een belangrijke plek in de jaarrede van de president. "Wij hebben een presentatie gekregen van regeringsadviseur Andy Rusland. Er zijn veel inspirerende delen in de jaarrede", zeggen verschillende coalitie parlementariërs aan Starnieuws. Onderwijs is de basis van de ontwikkeling en krijgt veel ruimte in de jaarrede. Behalve de regeringsadviseurs waren ook aanwezig vicepresident Robert Ameerali en minister Adelien Wijnerman van Financiën.

Goede discussie
Diverse assembleeleden hebben hun kritiek kunnen uiten op enkele ministers die moeilijk bereikbaar blijken te zijn. Er is veel ontevredenheid over het gronduitgiftebeleid. Daarover is ongezouten kritiek geuit. "De zaken gaan veel te traag, er zijn nog te veel obstakels op het ministerie waardoor mensen niet worden geholpen", zegt een parlementariër.

De president heeft geluisterd naar de kritieken en suggesties die zijn gedaan door assembleeleden. Hij heeft beloofd om nog enkele aanpassingen aan te brengen in zijn jaarrede. "Wij zijn tevreden met de uiteenzetting die gegeven is op de vergadering. Wij zijn het allemaal eens met elkaar dat er harder en efficienter gewerkt moet worden om de doelen te bereiken".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May