ACTO wil meer participatie van bevolking lidlanden
24 Sep 2012, 22:00
foto


Wetenschappers en vertegenwoordigers van nationale, sub-nationale en locale overheden, de business sector, civil society, en de media, zullen op 3 en 4 oktober bijeenkomen om te praten over de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) met het doel meer bekendheid te geven aan de werkzaamheden van deze regionale organisatie.

Tijdens het seminar zal gesproken worden over het belang van het Amazonegebied voor de ACTO lidlanden, de activiteiten die worden uitgevoerd, de voordelen van deze samenwerking en de methoden die gebruikt kunnen worden om de Amazonische bevolking en andere relevante actoren te betrekken bij ACTO aangelegenheden.

Bevorderen ontwikkeling grondgebied
Het Amazone Samenwerkingsverdrag (Amazon Cooperation Treaty, ACT) werd op 3 juli 1978 getekend door de acht landen die deel uitmaken van het Amazonegebied, Bolivia, Brazilië, Colombia, Equador, Guyana, Peru, Suriname, en Venezuela. Het doel was “het ondernemen van gezamenlijke activiteiten ter bevordering van de harmonieuze ontwikkeling van die delen van het grondgebied van elk der lidstaten die deel uitmaken van het Amazone bekken en het continentaal Amazone gebied, op zodanige wijze dat de gezamenlijke activiteit wederzijds voordelige resultaten oplevert voor elk der lidstaten, waarbij tevens de bescherming van het milieu en rationele exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen in acht wordt genomen”.
Na verloop van tijd werd het besluit genomen om de Organisatie van het Verdrag voor Amazonische Samenwerking (ACTO) op te richten.

De ontmoeting wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) en de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) het “ACTO Nationaal Seminar: involving the Amazonian population”. ACTO geniet weinig bekendheid in Suriname. Hier moet verandering in komen, want participatie van alle actoren is belangrijk voor het bereiken van de gestelde doelen, geeft de voorlichtingsdienst van Buitenlandse zaken aan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May