Schrijversgroep sluit vakantie af met vertelavond
25 Sep 2012, 12:00
foto


De Schrijversgroep 77 (S’77) organiseert op 26 september een verhalenavond, waarop teruggeblikt zal worden op vakantiebelevenissen. Met deze avond wil S'77 de verhalentraditie in Suriname voortzetten en uitbreiden.

In een afwisselend programma zal Charles Chang op 26 september vertellen over zijn recente bezoek aan Nederland waar hij zijn nieuwe verhalenbundel heeft gepresenteerd. Schrijversgroep '77 zal verslag doen van het Interguyana Festival, Jeffrey Quartier zal ingaan op zijn deelname aan het 30ste Suripopfestival en toriman Frits Wols zal op humoristische wijze vertellen over zijn vakanties.

Gevarieerd programma
De Vakantie Tori Neti kan gezien worden gezellig nagenieten van de vakantie, zegt de Schrijversgroep ’77 in een persbericht. Charles Chang is geen onbekende in de Surinaamse samenleving. In de toerismekatern en de cultuurrubriek van De Ware Tijd, staan regelmatig artikelen van zijn hand. Hij was pas in Nederland waar hij zijn boek Reisbelevenissen heeft gepromoot en vertelde hoe hij zich ontwikkelde van goudsmid tot verhalenverteller.

Sylvana Dankerlui, Sombra en Nowilia Tawjoeram van S’77 waren van 23 tot en met 25 augustus in Guyana voor deelname aan het Interguyana Cultural Festival. Dankerlui bemande de boekenstand, terwijl Sombra het land in trok met de verhalenkaravaan. Tawjoeram heeft meegedaan aan de storytelling sessie in The National Library in Georgetown. Ismene Krishnadath, die als
toerist het festival bezocht, nam op verzoek van de organisator deel aan het schrijvers-symposium.

Jeffrey Quartier, penningmeester van S'77, was onderdeel van de viering van het 30-jarige bestaan van het Suripop muziekcomponisten festival met zijn lied 'Hor' Pasensi'. Het lied werd vertolkt door Serge Guds in een arrangement van Sonny Khoeblal. Frits Wols, zal het publiek op zijn typische manier vergasten op zijn belevenissen. Van Wols verschijnt het komend schooljaar De bom van Saramacca in een nieuwe druk.

De vertelavond wordt gehouden in Tori Oso en is vrij toegankelijk voor algemeen publiek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May