Caribische microfinanciers krijgen miljoenen fonds
24 Sep 2012, 17:00
foto


Vijftien microfinancieringsinstellingen in het Caribisch Gebied zullen vanaf eind deze maand worden getraind in geïndividualiseerde capaciteitsopbouw. Het gaat hierbij om een technisch samenwerkingsprogramma waarmee US 2,7 miljoen dollar gemoeid is. Ook Suriname neemt deel aan dit programma.

Het programma Carib-Cap II bouwt verder op de successen van het Carib-Cap I project. In het eerste traject is gewerkt aan het makkelijker aantrekken van nieuwe klanten en betere financiële prestaties van de vijftien microfinancieringsinstellingen in de Bahama's, Belize, Guyana, Jamaica, Suriname, St. Lucia, Trinidad en Tobago.

Carib-Cap II is de tweede fase van het regionale Microfinance Capacity-Building Project voor de Engels sprekende Caribische landen. Het programma moet de regio helpen haar microfinancieringsindustrie te ontwikkelen. Carib-Cap II gaat op 30 september van start tijdens de Caribbean Microfinance Forum IV in Bridgetown, Barbados.

Groei uitdagingen
Het programma is een gezamenlijke inspanning van het Multilateraal Investeringsfonds, lid van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Caribische Ontwikkelingsbank, de Europese Commissie en Citi Foundation. Het project pakt de unieke groei uitdagingen aan van microfinancieringsinstellingen in de Engels-sprekende Caribische landen, door trainingen te geven op gebieden als management, marketing, product design en financiële instrumenten.

De eerste fase, Carib-Cap I waarvoor US 3 miljoen beschikbaar was, is voorzien in niet-terugvorderbare financiering voor opleiding, product ontwikkeling en versterking van de Caribbean Microfinance Alliance (CMFA), een netwerk van instellingen voor microfinanciering opgericht om een bedrijfs-ecosysteem te ontwikkelen dat zich uitbreidt door de kredietverlening aan laag inkomens ondernemingen. In het eerste jaar van het programma, steeg de clientèle van de deelnemende instellingen met 14 procent en hun portfolio-at-risk was bijna gehalveerd, het daalde van 27 procent naar 13,7 procent.

Carib-Cap II zal de CMFA verder versterken om haar capaciteit te verhogen om te dienen als een centraal punt voor netwerken, kennisdeling en capaciteitsopbouw voor microfinancieringsinstellingen in het Caribisch gebied.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May