UPS houdt definitief op te bestaan
22 Sep 2012, 06:00
foto
Henri Ori: Opgaan in VHP, beste optie voor UPS.


Binnen 3 tot 6 maanden zal de Unie van Progressieve Surinamers (UPS) definitief ophouden te bestaan. De partij gaat volledig op in de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). Hiervoor is een officieel document tot stand gebracht tussen de beide partijen. UPS-voorzitter Henri Ori zegt dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan, maar dat uiteindelijk toch is gekozen voor deze optie.

Ook VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi bevestigt tegenover Starnieuws dat nu het laatste traject, na lange gesprekken, wordt ingezet om UPS te faciliteren binnen de structuren van de partij. De VHP praat met meerdere politieke organisaties om een groter front te vormen. Hoe dat in de toekomst er uit moet gaan zien, kan nog niet gezegd worden. “We hebben de eerste helft van de politieke strijd achter de rug. Nu gaat de tweede helft beginnen op weg naar de verkiezingen van 2015”, zegt Santokhi.

Vaste grond
Ori zegt dat de UPS hopelijk nu vaste grond heeft gevonden. “Ons ideaal was een middenblok. Maar door verraad en onbetrouwbaarheid is dat vastgelopen. Toen dachten we met andere kleine partijen toch nog iets te doen. Nadat Pertjajah Luhur uit het Nieuw Front stapte, leek ons dat een goede samenwerking te zijn, maar door onbetrouwbaarheid van de Pertjajah Luhur-voorzitter die binnen enkele dagen de Volks Alliantie oprichtte, liep dat ook verkeerd af”, stelt hij.

De UPS denkt nu een goed alternatief te hebben gevonden in de VHP. Volgens Ori heeft dat ook nog een historische achtergrond. “We hebben desondanks heel kritisch gekeken naar deze toekomstige samenwerking. Volgens mij zijn er meer opties om iets te betekenen dan als kleine partij alleen of met andere kleine partijen iets van betekenis te kunnen zijn. Je kan er slecht of goed over denken maar het is uiteindelijk deze optie geworden”, concludeert Ori.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May