Nieuw Front introduceert ‘commissie van deskundigen’ in DNA
21 Sep 2012, 15:00
foto


De Nieuw Front fractie zal vanaf de komende begrotingsbehandeling een permanente parlementaire commissie ter beschikking hebben die haar moet bijstaan in het voeren van een juiste en effectieve oppositie in het parlement. Dit staat in een rapport van de algemene Nieuw Front-commissie, die de samenwerking van de combinatie heeft geëvalueerd. Er zijn voorstellen gedaan over het uitbouwen van de samenwerking.

Nieuw Front coördinator Chandrikapersad Santokhi zegt dat het rapport vandaag nog door de evaluatie commissie aan hem wordt overhandigd waarna hij het bespreekt met de andere Nieuw Front leiders. “Inderdaad is er in dat rapport opgenomen de introductie van een parlementaire commissie voor het assisteren van de parlementariërs in De Nationale Assemblee”, zegt de Nieuw Front-coördinator. Het gaat om een commissie die alle zaken goed zal voorbereiden voor de fractie.

Ook aanwezig in DNA
Vooral met het oog op de komende begrotingsbehandeling zal deze commissie zich niet alleen goed voorbereiden, maar gedocumenteerd aanwezig moeten zijn om de Nieuw Front-parlementariërs te kunnen voeden. “Het is een team van deskundigen. Net zoals de regering in het parlement haar deskundigen heeft zo zal de Nieuw Front-fractie ook een team van deskundigen hebben", legt Santokhi uit. Of dit team in de vergaderzaal of in de fractiekamer zal zitten is nog niet duidelijk.

Santokhi zegt dat zo een commissie dringend vereist is. “Vooral bij de begrotingsbehandeling komt er onder andere veel cijferwerk bij kijken, moeten documenten worden opgezocht en veel administratief werk worden gedaan”, stelt de Nieuw Front-coördinator. President Desi Boutere zal op 27 september de begroting voor het dienstjaar 2013 aanbieden aan De Nationale Assemblee. In zijn jaarrede zal hij een uiteenzetting geven van het beleid dat de regering denkt uit te voeren het komende jaar. Santokhi hoopt dat de begroting, die nu nog bij de Staatsraad moet zijn, snel het parlement bereikt waardoor de oppositie nog net voldoende tijd heeft zich daarop voor te bereiden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May