Regering bevriest plan meerdere directeuren op Minov
21 Sep 2012, 00:00
foto
Eddy Jozefzoon, voorzitter Task Force Onderwijs.


De regering ziet af van haar voorgenomen plan om meerdere directeuren te benoemen op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Naast de huidige directeuren van onderwijs en van cultuur, was het de bedoeling nog twee directieleden te benoemen. Een voor hoger en wetenschappelijk onderwijs en boven de drie directeuren nog een algemeen directeur.

Voorzitter van de presidentiële Task Force, Eddy Jozefzoon, bevestigt tegenover Starnieuws dat dit plan inderdaad heeft bestaan. Waarom hiervan wordt afgezien, is niet duidelijk. Jozefzoon stelt met nadruk vast dat dit voornemen in de ijskast is gestopt. Starnieuws verneemt dat dit plan in vergevorderd stadium was en al was besproken binnen de regering en met de vaste commissie in De Nationale Assemblee.

Vlot verlopen
Jozefzoon weerspreekt dat er dit jaar problemen zijn geweest met het inschrijven van leerlingen op scholen. “De registratie is goed verlopen en alle leerlingen zijn geplaatst”, zegt hij. De commotie die laatst heeft plaatsgevonden op de George Asinschool met de centrale inschrijving, was volgens Jozefzoon een incident dat niets te maken heeft met onvoldoende plaatsen voor leerlingen. Volgens de Task Force voorzitter is toen drie dagen uitgetrokken voor mensen die zich niet op de juiste dagen hebben aangemeld om kinderen in te schrijven op een school. “Toen is de situatie ‘even’ uit de hand gelopen, maar dat was slechts een incident”, legt hij uit.

Ook de nieuwe schoolboeken die Jozefzoon in Nederland heeft aangeschaft, zijn intussen in Suriname aangekomen. Een deel is al ingeklaard terwijl een ander deel nog op de haven ligt. Na dit weekeind zal de distributie van de boeken naar de scholen beginnen. Het gaat om nieuwe leerboeken voor het junioren en senioren onderwijs.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May