Hakrinbank werkt aan beveiligingsapparaat klanten
21 Sep 2012, 03:00
foto
Hakrinbank directeur Jim Bousaid legt uit dat er extra beveiliging komt. (Foto: Raoul Lith)


De Hakrinbank zal binnenkort al haar internetbanking klanten voorzien van een beveiligingsapparaat. De bank is gestart met de Two Factor Authentication, waarmee computerfraude, Phishing, tegengegaan wordt. Two Factor Authentication houdt in dat inloggen in het systeem van deze bank en het verrichten van transacties boven een bepaald bedrag alleen kan geschieden aan de hand van kennis kenmerk. Dit zegt directeur Jim bousaid van de Hakrinbank.

Het kenmerk bestaat uit een gebruikersnaam, wachtwoord en een bezitskenmerk (beveiligingsapparaat). Dit gebeurt naast de fysieke beveiliging. Bousaid merkt op dat de bankensector in Suriname in de diepte en de breedte is gegroeid. Steeds meer mensen vinden de weg naar de bank en het aantal financiële producten neemt toe. “De klanten worden veeleisender en het bankwezen heeft een sterke groei meegemaakt. De Hakrinbank heeft zelfs een sterkere groei door de gehele sector meegemaakt”, deelt Bousaid mee.

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank) website, die een kopie is van de echte website en ze daar, nietsvermoedend, te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De slachtoffers worden vaak via e-mail naar deze valse website gelokt met daarin een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd ‘de inloggegevens te controleren’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May