Kunstwerken moeten ‘brandplek’ opvrolijken
18 Sep 2012, 18:30
foto


De kunstwerken die vervaardigd zijn tijdens Villa Zapakara & Switi Rauw Art Camp zijn te bezichtigen aan de Jodenbreestraat. Precies op de locatie waar er onlangs een felle brand heeft gewoed. De bedoeling is dat de kunstwerken de plek wat ‘opvrolijken’ totdat er weer gebouwen op staan.

Een week lang hebben Sri Irodikromo, Ernesto Saldi, Miguel Keerveld, Priya Jewan, Esther Groeneveld en Roxanna Groeneveld samen met de deelnemende kinderen van Villa Zapakara kunstwerken geproduceerd. Shaundell Horton, tevens medewerker bij Villa Zapakara, heeft hen daarbij bijgestaan. Aan de deelnemende kinderen is tijdens het werken de basis van verschillende kunsttechnieken bijgebracht.

Milieu
Het Villa Zapakara en Switi Rauw Art Camp had als thema milieu en de achterliggende gedachte is om kinderen bewust te maken van hun omgeving en kinderen te leren om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Het terrein rond het kindermuseum werd hiervoor omgetoverd tot een open atelier.

Switi Rauw is een project van Kevin Headley en Hedy Tjin en heeft als doel het verfraaien van de binnenstad van Paramaribo door middel van legale streetart. Door kinderen te stimuleren om op een kunstzinnige manier met hun milieu om te gaan wordt de basisgedachte van het project verder verspreid. De bedoeling is, om de zoveel tijd workshops te organiseren met Villa Zapakara zodat de interesse in legale street art wordt vergroot in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May