Drugsgebruik jongeren Nickerie alarmerend
16 Sep 2012, 08:00
foto
Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop in gesprek met de jongerenvertegenwoordigers.


Drugsgebruik onder jongeren tussen 13 en 17 jaar in Nickerie is alarmerend. Daarom heeft de gewestelijke politie commandant, Stanley Benschop een gesprek hierover gehad met Millennium Development Goals (MDG) jeugdambassadeur Faizal Abdoelgafoer, bijgestaan door het MDG-Youth Officer Giovanny van Kust en jeugdparlementariër Regilio Dors.

Het gaat om scholieren die in verschillende fasen van het drugsgebruik zitten. Benschop zegt dat hij de hulp van de jongerenleiders heeft ingeroepen omdat ze beter met elkaar kunnen omgaan. De samenwerking moet nog gestalte krijgen. Er moet een wetenschappelijk onderzoek komen naar het gedrag van de jongeren.

Abdoelgafoer vindt dat de overheid ook moet gaan kijken wat de jongeren willen. “Wij moeten ze niet opdringen om aan een bepaalde tak van sport te doen, maar aan de jongeren vragen waarin zij geïnteresseerd zijn”, legt de jeugdambassadeur uit. Hij merkte op dat in de stad veel jongeren te vinden zijn in de Maretraite en Hermitage mall. Ook TBL-Cinemas trekt jongeren aan. “Wij moeten niet zeggen dat er genoeg recreatiemogelijkheden zijn, de jongeren van tegenwoordig hebben andere behoeften. De overheid zal naar hen moeten luisteren en samen een plan ontwikkelen om dit probleem te op te lossen”, meent Abdoelgafoer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May