JCI leert kinderen op vakantiescholen over natuurbehoud
13 Sep 2012, 06:00
foto
Jongeren spelen het 'rampenspel'.


Jongeren tussen 6 en 16 jaar oud die vakantiescholen bezoeken, krijgen tijdens informatiesessies van het Junior Chamber International Female (JCI Female) informatie over een duurzaam milieu. De rukwinden die kortgeleden in Suriname gewoed hebben, zijn hiertoe aanleiding geweest. De sessies vinden plaats in samenwerking met het Surinaams Rode Kruis.

JCI wil met deze sessies Goal 7 van de Millennium Development Goals, over het bewustmaken van jonge burgers van een duurzaam milieu, bereiken. Ontbossing wordt gezien als een van de oorzaken van rukwinden. Bomen verbreken de windkracht, maar als zij worden weggekapt, is er niets dat de wind tegenhoudt, met als gevolg dat hij krachtiger wordt en zodoende voor schade kan zorgen. meldt het JCI in een persbericht. De kinderen leren hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het behouden van een schoon milieu en hoe zij zich tijdens een ramp moeten gedragen.

Tijdens de informatiesessies worden verschillende werkvormen gehanteerd. Zo krijgen de jongeren filmpjes te zien over natuurrampen, leren zij van een oud T-shirt een tas te maken (recycling) en spelen zij een rampenspel om te leren hoe te handelen tijdens een natuurramp. Alle handelingen worden ook besproken. Het is de bedoeling dat de kinderen de informatie met andere jongeren en volwassenen delen.

De vakantiescholen op het Real Java Sportcomplex en OS Domburg, zijn al bezocht. Op programma staan nog OS Jarikaba (13 september) en OS Meerzorg op 18 september.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May