Raad van ministers houdt voordracht Haverkamp aan
12 Sep 2012, 06:00
foto


De voordracht van vakbondsleider Roy Haverkamp als lid van de raad van commissarissen bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) doet veel stof opwaaien tussen de bond en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Deze voordracht is aangehouden door de raad van ministers.

Maurits Blackson, bestuurslid van de bond, zegt aan Starnieuws af te wachten wat de argumenten zijn van de regering om de voordracht aan te houden. "Wij zijn bevoegd om een voordracht te doen. Hierover hoeven wij geen afstemming te plegen met de moederorganisatie CLO", meent Blackson. Hij benadrukt dat in het verleden de voordracht ook zelfstandig is geschied.

Oneens met voordracht
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, en minister Michael Miskin, die formeel nog de voorzitter is van de bond, zijn het niet eens met de voordracht van Haverkamp. Zij kregen alleen de mededeling, maar zijn niet gekend in het besluit. "Ook al is de voorzitter het niet mee eens, maar de meerderheid van het bestuur heeft het besluit genomen", stelt Blackson. Hij merkt op dat de bond een vertegenwoordiger mag hebben in de raad van commissarissen. Hij wacht op de reactie van minister Michel Blokland van Volksgezondheid.

Intussen zal de CLO deze kwestie ook niet zo laten. Hooghart vindt het onbehoorlijk dat iemand van een andere vakcentrale is voorgedragen. Deze zaak zal niet zonder consequenties blijven. De bond stelt zich op het standpunt dat het besluit om Haverkamp voor te dragen, rechtmatig is genomen. "Wij zullen deze zaak ook niet zo laten", stelt Blackson in het vooruitzicht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May