Hooghart en Miskin oneens met Haverkamp als rvc-lid AZP
11 Sep 2012, 08:00
foto


De bond bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft vakbondsleider Roy Haverkamp, topper van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL), voorgedragen als lid van de raad van commissarissen (rvc). Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), en minister Michael Miskin, die formeel nog voorzitter is van de bond, zijn het oneens met deze voordracht. De AZP-bond is aangesloten bij de CLO.

Bestuurslid Maurits Blackson bevestigt tegenover Starnieuws de voordracht. Volgens hem heeft Hooghart eerder gezegd dat hij wegens drukke werkzaamheden geen zitting wilde nemen in de raad. Hooghart om commentaar gevraagd, zegt dat zonder enige afstemming Haverkamp is voorgedragen. "Wij doen al jarenlang het werk. Wij zorgen ervoor dat de leden als ambtenaar in dienst worden genomen en halen de kastanjes uit het vuur, dan wordt iemand van een andere vakcentrale voorgedragen in de rvc. Dat kan echt niet", stelt de vakbondsman.

Nog geen overdracht
Ook Miskin is niet te spreken over de gang van zaken. Hij is voorzitter en lid van de raad, totdat hij minister is geworden in 2010. "Ik kan pas de voorzittershamer overdragen als er bestuursverkiezingen worden gehouden. Er is geen overleg met me geweest over de voordracht, het was slechts een mededeling. Ik heb kenbaar gemaakt tegenover het bestuur dat ik niet achter de voordracht van Haverkamp sta, want CLO doet al het werk", benadrukt Miskin. Hij is vanaf 2002 voorzitter van de bond en werd in 2009 rvc-lid.

Miskin merkt op dat over het algemeen de voorzitter en secretaris de stukken moeten tekenen van de bond, maar het komt vaak voor dat andere bestuursleden hun handtekening plaatsen onder brieven. Hij als voorzitter heeft de voordracht niet getekend. Blackson deelt mee dat Haverkamp eerder in het bestuur van de bond heeft gezeten. Hij kent het bedrijf. Volgens hem had Hooghart geen belangstelling voor deze functie. Hooghart zegt dat over deze kwestie geen overleg is gepleegd. "Als ik geen zitting zou willen nemen in de raad, betekent het nog niet dat iemand van een andere vakcentrale naar voren moet worden geschoven. Er zijn genoeg mensen uit onze omgeving die rvc-lid kunnen worden. Hooghart en Miskin zijn niet van plan deze kwestie te accepteren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May