Grasmat sportcentrum Albina over 3 weken plantklaar
10 Sep 2012, 19:00
foto
Majoor Jozef Laurens geeft de KNVB-official uitleg over de status van het project.


Over drie weken zal het terrein waar het multifunctioneel sportcentrum van Albina moet verrijzen, zijn opgehoogd en voorzien van zwarte aarde. Hierna kan worden overgegaan tot het beplanten van het speelveld. Ook de toegangsweg naar het terrein en de omrastering van het centrum worden in deze fase aangepakt.


Edmund Kana, secretaris van het bestuur van de Albina Sport Bond (ASB) kijkt vol verwachting naar deze gebeurtenissen uit. "We zijn er 60 procent zeker dat ons stadion komt. Als het elders gelukt moeten wij van Albina dat ook kunnen", zegt hij. Samen met de bestuursleden Oscar Awese en Raymond Jopoi ontving hij Johan van Geijn, medewerker Internationale Projecten bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Zondag brachten zij in gezelschap van majoor Jozef Laurens van het Nationaal leger, voorzitter van de bouwcommissie, een oriëntatiebezoek aan het in aanbouw zijnde sportcentrum.

Samenwerking belangrijk
Van Geijn zegt onder de indruk te zijn van de ijver van de ASB-bestuursleden. Vooral de samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven vindt hij belangrijk bij het realiseren van het project. “Daarom doen wij ook mee aan dit initiatief, waarbij ownership van belang is", zegt hij. Van Geijn constateert dat dit aspect goed geregeld is in Albina. "Als we na dit bezoek weten wat de begroting is, dan kunnen we partners benaderen om dit project voor elkaar te krijgen.”

De sportofficial benadrukt dat soortgelijke projecten alleen uitgevoerd worden in landen waarmee Nederland een historische relatie heeft. Daarbij wordt met locale bonden en organisaties samengewerkt om de jeugd sportmogelijkheden te bieden. Het project wordt in etappes uitgevoerd. Laurens legt uit dat nu getracht wordt om in eerste fase het speelveld af te werken. “Wij zullen het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen benaderen om de energielevering te doen.” Hij geeft aan dat ook met de multinational IamGold gesprekken gevoerd zullen worden. De organisatie Suriprofs heeft intussen haar ondersteuning aan het project toegezegd.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May