Stichting Moederhart houdt vakantieactiviteiten
06 Sep 2012, 15:00
foto
De kinderen worden op de vakantieschool van Stichting Het Moederhart beziggehouden met spelletjes en handenarbeid.


Stichting Het Moederhart bezorgt ongeveer 50 schoolkinderen uit verschillende buurten van Nickerie een vakantie vol plezierige en leerrijke activiteiten. De kinderen, tussen de zeven en achttien jaar, worden een week lang van 8-13 uur beziggehouden op de vakantieschool aan de Djakartaweg.

Voorzitter Nandenie Dinai van de stichting legt uit, dat het project voor een groot deel gefinancierd wordt door een Nickeriaanse sponsor, die anoniem wil blijven. Het directoraat Jeugdzaken heeft geholpen met schoolmiddelen en een deel komt uit de kas van de stichting. De kinderen worden van eten en drank voorzien op de vakantieschool. Ook de buurtbewoners leveren hierbij gratis een bijdrage.

‘Leuker dan de echte school’
De vakantieschool heeft zes begeleiders, allen leerkrachten, die de kinderen bezighouden met spelletjes, handenarbeid, zingen en dansen. Ook worden er verhalen voorgelezen en wordt er elke dag een informatieve les verzorgd. Het programma verschilt dagelijks, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen.
“We treffen voorbereidingen voor culturele activiteiten morgen. We zullen naast zang en toneel ook muziek hebben”, verklapt Dinai.

Dinsdag hadden de kinderen een verkeersveiligheidsloop met ondersteuning van de Ashanti drumband onder leiding van Carlo Palmtak, en vandaag was er een karate demonstratie door Nawien Khedoe van Shuriken.
De dertienjarige Romano Raghoebir vindt het leuk op de vakantieschool. “We leren veel dingen en we spelen ook. We zijn constant met iets bezig en ik vind de vakantieschool leuker dan de echte school”, aldus Romano die het komend schooljaar in de 2e klas mulo zit. De begeleidsters doen het werk graag, zegt Mila Bipat namens de groep. “Het is heel leuk om met de kinderen bezig te zijn.”

Dinai is van plan om in de decembervakantie de opvang op twee locaties te houden, zodat ook kinderen uit andere buurten aan hun trekken kunnen komen. Zij wil dan ook mulo- en middelbare scholieren betrekken bij dit project.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May