Eén dode en veel materiële schade aardbeving Costa Rica
05 Sep 2012, 18:00
foto


Bij de krachtige aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter in Costa Rica is een vrouw overleden door een hartaanval, meldt het persbureau Reuters. De vrouw overleed in de buurt van het epicentrum van de beving, zegt het Rode Kruis. De tsunami waarschuwing is intussen ingetrokken.

Er zijn tenminste 20 lichtgewonden gemeld. Gebouwen hebben veel schade opgelopen. De provincie Guanecaste lijkt de meeste schade te hebben opgelopen. Behalve beschadigde gebouwen is de elektriciteit uitgevallen en heeft de waterleiding breuken.

In de komende dagen worden nog naschokken verwacht en hebben de autoriteiten de mensen op het hart gedrukt niet in beschadigde woningen te verblijven. Nadat de meeste tsunami waarschuwingen eerder waren geannuleerd, zijn die voor Costa Rica, Panama, Chili en Nicaragua nu ook ingetrokken.

Sommige wegen zijn geblokkeerd door het puin van aardverschuivingen. Twee ziekenhuizen hebben schade opgelopen aan de constructie. Delen van het land ontberen elektriciteit en water, terwijl de meeste internetdiensten zijn verstoord. Tot twee uur na de beving zijn 60 naschokken geregistreerd met een kracht van 2 tot 4 op de schaal van Richter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May