Storm van kritiek op bestaande merknaam Go2
04 Sep 2012, 00:00
foto


Er zijn heftige reacties losgebarsten op Facebook van het publiek en inzenders van namen voor de 'Texaco-servicestations' die door Suritex/Staatsolie zijn overgenomen. Go2 is geen unieke naam. Diverse internationale bedrijven zijn bekend onder deze naam. Go2 is zelfs een zeer bekende merknaam van een brandstof. Een van de voorwaarden was dat de naam nationaal en internationaal niet mocht bestaan.

Aubrey Nai Chung Tong, directeur van Suritex, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat in de ochtend met de commissie die de naam heeft gekozen, de situatie besproken zal worden. Hij haalt aan dat nagetrokken was of de naam geregistreerd staat. In Suriname is de naam niet bekend. De prijsvraag is voor de servicestations en niet voor de olie. "Bovendien komt er nog een achtervoegsel bij, bijvoorbeeld Go2 servicestation Van 't Hogerhuysstraat", legt Nai Chung Tong uit. De kleuren, het logo en een slogan maken ook deel uit van de naam.

Keuze niet correct
Diverse critici wijzen erop dat Staatsolie een internationale oriëntatie heeft en ook producten wil afzetten in de regio. Het gaat om een bedrijf waarvan verwacht wordt dat die zaken goed natrekt. Een bedrijf met zo een status, kan deze fout niet maken. Deelnemers voelen zich beetgenomen en vinden dat er geprotesteerd moet worden omdat met de keuze van de naam Staatsolie zich niet gehouden heeft aan de eigen spelregels.

Nai Chung Tong merkt op dat het bedrijf besloten heeft het publiek te betrekken bij de naamgeving. Het streven was erop gericht om een naam uit de 12000 inzendingen te kiezen. De kritiek uit de samenleving wordt serieus genomen, daarom zal later op de dag deze kwestie worden besproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May