Tweede editie Commewijne 2020 in voorbereiding
03 Sep 2012, 06:00
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne.


De tweede editie van Commewijne 2020, die op 23 september gehouden zal worden, heeft al 25 deelnemers. Het streven is om 35 deelnemers te hebben, zegt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink aan Starnieuws. Het doel hiervan is om lokale ondernemerschap te stimuleren in het district. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op onderwijs, arbeid en om de economische zelfstandigheid van vrouwen en mannen van het district Commewijne te vergroten

Het afgelopen jaar was dit project een groot succes, meent Bink. Ze vertelt dat toen 35 deelnemers geparticipeerd hadden. Vandaar dat het streven is om dit aantal te behouden of te overschrijden. De eerste editie was een initiatief van Subisco, Suriname College of Accountancy, Intermed Group en het districtscommissariaat. Dit evenement had ruim 1500 bezoekers getrokken.

Samen staan we sterk
“We hebben gemeend om dit project tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. We worden ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Nationaal Bureau Genderbeleid. Onze motto is samen staan we sterk”. Hiermee wordt het samenzijn benadrukt en er wordt gezamenlijk met een vrijwillige stuurgroep uit de gemeenschap gewerkt aan het verder vorm geven aan deze activiteit”, deelt Bink mee.

Commewijne 2020 laat zien wat kan op de gebieden healthy lifestyle, studiemogelijkheden, lokaal toerisme, beroepsgerichte trainingsmogelijkheden en werkaanbod/mogelijkheden, ondernemerschap, landbouw, groente-, fruit- en sierteelt, bijen, aquacultuur en handicrafts.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May