Natin Nickerie wil schooljaar succesvol afronden
02 Sep 2012, 04:00
foto
Jeugdparlementariër Reguillo Dors en scholieren van het Natin op een persconferentie.


Scholieren van Natin Nickerie willen dit schooljaar alsnog succesvol afsluiten. Tien leerlingen zullen pas in oktober worden beoordeeld. Derdejaars leerlingen van de richting medisch analist hebben geen overgangsgangsrapport gekregen. De betrokkenen willen de praktijk inhalen en de drie leervakken in de vakantie doornemen, zodat het schooljaar toch nog met succes kan worden afgesloten.

De jeugdparlementariër Reguillio Dors heeft samen met drie scholieren zaterdag een persconferentie belegd en de problemen ter sprake gebracht. De leerlingen worden pas in oktober beoordeeld aan de hand van hun stage die zij gelopen hebben. De gedupeerden vragen zich af waarom zij pas in oktober zullen weten of zij over zijn gegaan, terwijl alle andere scholieren dit in augustus al weten.

Oplossing nodig
De scholieren deelden mee dat zij een schrijven hebben gericht aan minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling, waarbij gevraagd is om een oplossing voor de vele problemen van de school. Zo is een goed ingericht laboratorium met alle nodige instrumenten noodzakelijk voor de studie. De leerlingen willen dezelfde leerstof en lesmateriaal als Natin Paramaribo, alsook bevoegde docenten voor theorie én praktijk. Ook willen ze uniforme examens.

Volgens hen zijn de vakken foutenleer en kwantitatieve klinische chemie niet verzorgd in het tweede leerjaar, terwijl het vak instrumentenkennis gedeeltelijk is behandeld in de derde klas. De scholieren moeten nog microbiologiepraktijk volgen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, maar weten niet wanneer.
Aangedrongen wordt om zo snel mogelijk de problemen op te lossen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May