‘Bigi Yari Waka’ de Ware Tijd gelopen in gezellige sfeer
02 Sep 2012, 06:00
foto
Deelnemers aan de wandelloop. (Foto: René Gompers)


Ruim 2500 personen hebben meegedaan aan de 'Bigi Yari Waka' van de Ware Tijd (dWT). Om precies 5 voor 5 is de 5 kilometerloop op het adres van het ochtendblad aan de Malebatrumstraat gestart. De wandeling is een van de grootse activiteiten in verband met het 55-jarig bestaan van de krant.

Er heerste een gezellige sfeer onder de medewerkers van de krant, vrienden, lezers en collega-journalisten. Menigeen ging een 'live' gesprek aan en/of liet zich fotograferen met een journalist. Uiteraard werd er tijdens de loop ook gezocht naar een 'quote' bij de 'jarige' journalisten door collega-verslaggevers.

Kwaliteit belangrijk
DWT-journalist, Ivan Cairo, beschouwt het 55-jarig bestaan als een mijlpaal. "Voor elke krant is het bijzonder om zolang te bestaan. Het betekent dat er respect is voor de krant en dat men er rekening mee houdt dat wat wij brengen betrouwbaar is." Ben Halfhide, directeur van de krant, voegt er aan toe dat alles wordt gedaan om het niveau van de krant hoog te houden."Wij zijn anders dan de concurrenten. Wij leveren kwaliteit en dat zullen wij zo houden", zegt hij resoluut.

Het personeel wordt continu geschoold. Alle afdelingen krijgen jaarlijks een training om de kwaliteit te waarborgen. De website van de krant, die al acht jaren online is, wordt ook aangepakt. Binnenkort wordt de 'moderne' versie gelanceerd. De overlijdensberichten zullen een nieuwigheid zijn, verklapt de directeur.

Winnaar sloganwedstrijd
Voor de loop werd de 'Bigi Yari' loterij gedraaid en is de winnaar van de sloganwedstrijd bekendgemaakt. Uit 1200 inzendingen is de beste kreet gekomen van Jerrel Renfurm. Zijn slagzin: ‘de Ware Tijd, de krant die Suriname leest’, is ter plekke beloond met een 'gevulde' enveloppe.

Afra Accord, die belast is met de organisatie van de activiteiten, is tevreden over de participatie. "Vanaf het boekenfestival doet het publiek in groten getale mee aan onze activiteiten. Het is elke keer weer druk. We hebben nog één activiteit aan het eind van de maand: een discussieavond voor journalisten."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May