Iamgold doneert euro 2 miljoen voor nieuwe masteropleiding
02 Sep 2012, 00:00
foto
Na de ondertekening werd een toost uitgebracht. Van links naar rechts: professor Theo Wong (programma coördinator), Stephen Letwin (President & CEO van Iamgold), minister Jim Hok, Ryan Sidin (voorzitter van het Bestuur van de AdeKUS), Tom Ohrling (General Manager Rosebel). Foto: Iamgold/Rosebel


‘Mineral Geosciences’ is een nieuwe masteropleiding die per 1 oktober start aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Iamgold/Rosebel stelt euro 2 miljoen hiervoor ter beschikking. De overeenkomst voor het opzetten van het masterprogramma is zaterdagavond getekend. Deze universitaire opleiding moet zorgen voor kader in de mijnbouwsector.

Na ruim een jaar van intensieve voorbereiding onder leiding van Sharmila Jadnanansing van Rosebel en Theo Wong van AdeKUS, kan de opleiding over een maand starten. Een masteropleiding in ‘Mineral Geosciences’ was jaren bij de universiteit in de planning.

Twintig geologen over twee jaar
De opleiding heeft als doelgroep studenten met een Bachelor of Science graad in geologie of andere richtingen in de mijnbouw. Rosebel heeft de toezegging gedaan om de masteropleiding te ondersteunen door het beschikbaar stellen van financiële middelen, wetenschappelijk kader en stageplaatsen.

Verwacht wordt dat in 2014 ongeveer twintig geologen, met kennis over minerale exploratie in het algemeen en kennis over de landen in de ‘Guiana Shield’ in het bijzonder, afstuderen. Hiermee wordt voorzien in een behoefte aan gespecialiseerd en gekwalificeerd kader, wat belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de minerale natuurlijke hulpbronnen die Suriname rijk is. Er is voldoende belangstelling voor deze studie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May