De Gouden Lepel verzacht nood behoeftige gezinnen
31 Aug 2012, 22:30
foto
Ouders registreren hun kinderen voor het verkrijgen van een schoolpakket van Stichting de Gouden Lepel.


Meer dan 1500 kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen zullen het schooljaar met een goed gevulde schooltas beginnen. Van de Stichting de Gouden Lepel krijgen zij allemaal een schoolpakket met een schooltas, schriften, pennen, potloden, veger, slijper en nieuwe uniformhemden. De pakketten zijn bestemd voor kinderen van de eerste tot en met de zesde klasse.

Op 22 september organiseert de stichting een Feeding Day in het BVD-Centrum aan de Hoogestraat. Op die dag zullen naast het schoolpakket, ook goede tweedehandse kledingstukken, schoeisel, een belegd broodje en drank aan de geregistreerde ouders en hun kinderen verstrekt worden.

De stichting hoopt met deze geste de kinderen te stimuleren om met frisse moed naar school te gaan. Vooral in deze periode van het jaar was er een nood op dit gebied opgemerkt, zegt de Gouden Lepel in een bericht over de registratie van de kinderen. Ouders en verzorgers proberen de eindjes aan elkaar te knopen en nu moeten extra uitgaven worden gedaan voor het aanschaffen van schoolartikelen.

Stichting de Gouden Lepel geeft aan dat deze actie met hoge kosten gepaard gaat. Daarom doet zij een beroep op de gemeenschap om haar te ondersteunen met financiën of andere donaties. Informatie over dit project kan verkregen worden op de nummers 08903806 en 411100.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May