KLM-topper voor intensieve samenwerking veiligheid
31 Aug 2012, 19:30
foto
Mark Karg van het Bureau Nationale Veiligheid kabinet van de president.


Ben Swagerman, vicepresident van de KLM Security Services, vindt dat de regering op de goede weg is met het opvoeren van de luchtvaartveiligheid. Dit zei hij vandaag bij de opening van de tweedaagse masterclass, die onder coördinatie van het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van de president wordt gehouden. De KLM levert een belangrijke bijdrage door vijf trainers kosteloos in te zetten voor deze activiteit. Ook voor de tickets hoefde niet betaald te worden.

De KLM vindt dat de relatie met de overheid kan worden verstevigd door concrete projecten uit te voeren om de veiligheid van de luchthaven te vergroten. Vooral de route Paramaribo-Amsterdam is bijzonder belangrijk voor de vliegmaatschappij.

Strategische samenwerking
Mark Karg van het Bureau Nationaal Veiligheid zegt dat vorig jaar een strategisch partnerschap is aangegaan met de KLM, waarbij er verschillende afspraken zijn gemaakt voor het verhogen van de luchtvaartveiligheid. De masterclass is een van de uitvloeisels van de samenwerking.

Karg zegt dat de Counter Terrorism Council, een afdeling van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, eind oktober een bezoek zal brengen aan Suriname. Hij merkt op dat diverse maatregelen genomen zijn om de veiligheid op te voeren. Er zal een inspectie plaatsvinden van de stand van zaken, waarbij ook de wetgeving onder de loep wordt genomen. Karg vindt dat Suriname redelijk op spoor is.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May