Bouterse prijst SLM maar wil technologische vooruitgang
30 Aug 2012, 17:30
foto
President Desi Bouterse heeft besloten de directeur van SLM, Ewald Henshuys, ook te decoreren. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft bij de viering van het gouden jubileum van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vandaag de steun van de regering toegezegd aan het bedrijf. "Zolang Suriname bestaat, zal de SLM blijven bestaan, wij zijn allemaal aandeelhouders van het bedrijf", zei Bouterse. Hij plaatste echter ook kritische kanttekeningen. De technologische ontwikkeling en de veiligheid van het bedrijf moeten verder worden aangepakt.

Bouterse decoreerde vijftien SLM'ers voor hun bijdrage aan het bedrijf. Hij besloot om ook directeur Ewald Henshuys te benoemen tot 'Commandeur in de Ere Orde van de Palm'. Dit voor zijn jarenlange inzet voor het bedrijf en zijn positieve inspanningen als directeur en zijn doorzettingsvermogen.

Bijzondere plaats
Het staatshoofd merkte op dat vijftig jaar lang opeenvolgende regeringen de SLM hebben bijgestaan. Hij wees er op dat het bedrijf door zijn marketingmix nu in staat moet zijn om de regering en de samenleving bij te staan door meer inkomsten te genereren. Hij haalde aan dat het bedrijf economische voordelen heeft en een voorsprong heeft op andere luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in het land.

"Bij de vliegramp die in 1989 plaatsvond op Zanderij, was er veel verdriet om de mensenlevens die verloren zijn gegaan, maar er was ook bezorgdheid over het verlies van het prestige dat de SLM zou oplopen", memoreerde Bouterse. Hij merkte op dat de veiligheid is aangepakt, maar er moet nog meer gebeuren. Ook in technologisch opzicht loopt de SLM achter. Deze investeringen moeten nu worden gedaan om verder uit te kunnen groeien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May