Staatsolie wil veilig milieu in omgeving bedrijfslocaties
30 Aug 2012, 16:00
foto


Staatsolie start zaterdag met bodem- en grondwateronderzoek bij de twintig pompstations en drie brandstofopslaglocaties van dochtermaatschappij Suritex NV. Het onderzoek is bedoeld om een veilig leefmilieu te garanderen vooral voor klanten en gemeenschappen in de directe nabijheid van de Suritex-locaties.

Alle locaties worden onderzocht en het is de verwachting dat het project ongeveer anderhalf jaar zal duren. Analyse van de getrokken monsters zal een beeld geven van de huidige situatie van de bodem en het grondwater. De maatschappij zal aan de hand van de onderzoeksresultaten preventieve en, indien nodig, correctieve maatregelen treffen.

Staatsolie nam op 1 september 2011, via haar dochteronderneming Suritex, de pompstations en brandstofopslagplaatsen in Paramaribo, Albina en Nickerie over van het Amerikaanse Chevron/Texaco. Een gezonde en veilige omgeving staan centraal bij de bedrijfsvoering. "Staatsolie en haar dochtermaatschappijen bieden hun diensten uitsluitend volgens nationale en internationale gezondheids-, veiligheids- en milieustandaarden aan de gemeenschap", geeft de maatschappij in een bericht hierover aan.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May