“Al die tijd had ik zijn hoofd op mijn schoot”
28 Aug 2012, 10:55
foto
Criminelen blijven honden vergiftigen om hun misdaden te kunnen plegen.


De familie Eddie Jharap is zondagavond slachtoffer geworden van een beroving. Naast waardevolle spullen die de criminelen hebben meegenomen en de ravage die ze hebben verricht, is Jharap vooral aangeslagen door de dood van zijn hond Bruno.

De inbrekers hebben de hond vergiftigd met balletjes gehakt gemengd met furadan. Toen de gif begon te werken, hebben de dieven toegeslagen. De familie was op dat moment niet thuis en werd telefonisch op de hoogte gesteld van de inbraak. Bruno lag bij aankomst op het achtererf, maar nog niet dood. “Hij liep angstig rond, maar blafte niet. Bruno was angstig en warm. Ik heb geprobeerd hem met een tuinslag af te koelen en zoveel mogelijk water in zijn maag te krijgen”, vertelt Jharap.

De dierenarts kwam en heeft de hond spuitjes toegediend. “Ik heb Bruno uren met water en ijs koel proberen te houden. Tegen middernacht leek Bruno zich te herstellen. Hij kon opstaan en heeft een beetje gelopen”, beschrijft Jharap de angstige momenten die ze hebben doorstaan. Toen hij om vier uur in de ochtend naar zijn huisdier ging kijken, kon hij hem eerst niet vinden. Hij hoorde een smartelijk gekreun en vond Bruno in een hoekje weggedoken. De trouwe viervoeter had veel geplast en overgegeven. “Hij had duidelijk veel pijn, hijgde zwaar en langzaam. Er kwam slijm en bloed uit zijn mond en probeerde op te staan, maar viel direct op de grond. Hij heeft mij wel herkend.”

Jharap vertelt dat hij zijn huisdier heeft meegenomen naar een betere plaats. “Ik heb hem zijn hoofd gewassen en geprobeerd water in zijn mond te geven. Elke keer als ik wat water gaf, kreunde hij erg. Het leek als of het water hem pijn deed. Ik heb gebeden, gehuild en hem gestreeld. Hij werd rustiger, zijn adem langzamer en de kreunen zachter. Ongeveer vijf minuten later heeft hij langzaam zijn ogen gesloten en met een paar hikken de geest gegeven. Toen hij stijf begon te worden wist ik dat hij dood was. Al die tijd had ik zijn hoofd op mijn schoot”, schetst een zeer aangeslagen Jharap het verlies van zijn trouwe huisdier.

De dieven hebben de schakelkast vernietigd, waardoor het alarm slechts enkele seconden is overgegaan. Uit een stalen kast die ze openbraken hebben de criminelen, US 21.000 dollar, sieraden en een vuistvuurwapen meegenomen. Jharap zegt dat hij zoveel geld in huis had, omdat hij op reis zou gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May