Geschorste bonden willen de Moederbond 'redden'
28 Aug 2012, 00:00
foto


De 21 bonden die geschorst zijn door de AVVS ‘De Moederbond’ willen zo spoedig mogelijk verkiezingen houden voor een nieuw verbondsbestuur. Alleen zo denken deze bonden “de Moederbond te redden van de ondergang.” Dat hebben de bonden laten weten op een persconferentie.

Al maanden liggen deze bonden overhoop met het hoofdbestuur onder leiding van Errol Snijders. De laatste ontwikkeling is dat het terrein van de vakbondscentrale op de veiling dreigt te belanden. Om de veiling te stoppen is 2 miljoen nodig, merkten de 21 bonden, bij monde van Murwin Leefland en Mike Sallons op. Ook eisen ze een onafhankelijke financieel onderzoek naar de gelden van de Moederbond.

Snijders vindt het de moeite niet waard om te reageren op uitlatingen die ‘zijn geschorste’ bonden doen. Starnieuws verneemt dat Leeflang en John Seedorf als bestuursleden zijn geschorst vanwege hun verregaande uitspraken in de media als bestuursleden van de Moederbond. Ze zouden de Moederbond in een kwaad daglicht hebben gesteld. Seedorf vervult de functie van ondervoorzitter en Leeflang van secretaris. Het Huishoudelijk reglement van de vakvereniging geeft aan dat bestuursleden de organisatie waar zij deel van uitmaken niet mogen schaden met hun uitlatingen. De rechter verwees eerder de schorsing van de bonden naar een bodemgeschil.

Voor wat betreft de veiling zou deze al zijn gestuit door de jurist van de Moederbond. De kwestie als gevolg waarvan de veiling was uitgeschreven is een langslepende weet een ingewijde te vertellen. Alles zou te maken hebben met het terrein waar nu de BDO staat. Er zouden op gegeven moment drie kopers zijn geweest voor het terrein. De Moederbond verkocht het aan de hoogste bieder, wat bij een andere geïnteresseerde niet in goede aarde viel. Het is de tweede keer dat terreinen van de Moederbond voor een veiling zijn uitgeschreven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May