KLM-toppers verzorgen masterclass 'Luchtvaartveiligheid'
28 Aug 2012, 06:00
foto


Toptrainers van de KLM zullen vrijdag en zaterdag een masterclass 'luchtvaartveiligheid' verzorgen voor ruim dertig leden van het topmanagement van diverse diensten. Dit gebeurt onder coördinatie van het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van de president.

De KLM, de SLM en het directoraat Nationale Veiligheid onderhouden nauwe banden met elkaar voor de optimale luchtvaartveiligheid. Starnieuws verneemt dat met deze masterclass de luchtvaartveiligheid naar een hoger niveau zal worden getild. Aan de masterclass nemen deel Surinam Airways, Luchtvaartdienst, Luchthavenbeheer Zanderij, Militaire Politie, Korps Politie Suriname, Douane, Transport, Communicatie en Toerisme, CIVD, Justitie en Bureau Nationale Veiligheid.

Smokkel tegengaan
Tijdens de masterclass zal aandacht besteed worden aan diverse aspecten van de luchthavenveiligheid, waarbij de nationale en internationale samenwerking onder de loep zal worden genomen. Ben Swagerman, vicepresident van de KLM Security Services heeft de leiding van de masterclass. Hij wordt ondersteund door vijf trainers. De onderwerpen die belicht zullen worden zijn: Visie en leiderschap, Change management, Risico Management op Tactisch en Strategisch niveau, Publiek-Private samenwerking op tactisch opsporingsniveau, Private samenwerking in een complexe multidisciplinaire omgeving.

De veiligheidsaspecten op de route Paramaribo-Amsterdam zullen worden geëvalueerd. Hoog op de agenda staat het tegengaan dan wel voorkomen van drugs-, wapensmokkel en andere negatieve zaken. De kosten worden gezamenlijk gedeeld. De KLM zorgt voor instructeurs en betaalt de vliegtickets, terwijl Suriname zorgt voor accommodatie, logistiek en voeding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May