Gezius: Er schort veel aan weggebruikers
28 Aug 2012, 02:00
foto
Een gewonde aan de Kennedyweg werd maandagnacht overgebracht naar de Spoedeisende Hulp.


De verkeersveiligheidsmaand moest resulteren in nul doden en nul gewonden tussen 15 augustus en 15 september. Ondertussen zijn er drie verkeersdoden gevallen. Helmut Gezius, voorzitter van het Korps Senior Verkeersbrigadiers zegt aan Starnieuws dat dat aangeeft aan dat er veel schort aan de betrokkenheid van weggebruikers.

"We hebben nu vijftig doden en enkele zwaargewonden. Er is nauwelijks vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar. Het gelukt ons niet om het bewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel te verhogen", stelt een teleurgestelde Gezius.

Moed niet opgeven
De organisatie laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat door met de activiteiten. De eerste volgende actie is om voetgangers bewuster te maken. Er wordt ook ernaar gestreefd om nog meer organisaties bij de bewustzijnscampagne te betrekken, waaronder het Jeugdparlement.

Minister Edward Belfort (Justitie en Politie) vindt het erg jammer dat er toch weer slachtoffers zijn gevallen. Hij wil via het parlement nog meer aandacht vragen voor verkeersveiligheid. Hij acht het belangrijk dat vooral de jongeren bereikt worden. Belfort is van plan om een deel van de verkeersboetes af te staan aan nabestaanden van verkeersdoden. Hij riep nogmaals de gemeenschap op om extra aandacht te besteden aan de veiligheid in het verkeer. De bewindsman wijst er op dat bij elke verkeersdode gezinnen plotseling een geliefde kwijt zijn.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May