SNL domineert ‘Tan Faya Basi’ 5 km snelloop in Nickerie
26 Aug 2012, 04:00
Start snelloop in Nickerie, georganiseerd door het Korps Brandweer Suriname.

De atleten van SNL hebben de ‘Tan Faya Basi’ 5 kilometer snelloop van de brandweer in Nickerie op hun naam geschreven. Op de eerste plaats in de categorie 20-35 jaar is zaterdag geëindigd Carlos Felixdal, nummer twee is Regillio Touwslager en de derde plaats is voor Mervin Sibe. In het algemeen klassement bij de vrouwen eindigde Xiomara Getrouw op de eerste plaats. Nummer twee werd Letitia Vriesde en de derde plaats was voor Carol Aalspeer.

Bij de U-20 jongens kwam Shaquille Pelswijk als eerste binnen, Tariq Getrouw werd tweede en Perwish Oeday finishte als derde.
Bij de U-20 meisjes bereikte Xiomara Getrouw als eerste de finish, gevolgd door Carol Aalspeer en als derde kwam Maritha Esseboom binnen.

In de veteranen 35+ finishte Arno Windzak als eerste, Kasian Djiman als tweede en Soekarmin Wirjoredjo werd derde. Bij de vrouwen 35+ was Letitia Vriesde de enigste deelneemster, ook bij de meisjes U-16, was ook Iriësta Kramawitana de enige deelneemster. Bij de jongens U-16 eindigde als eerste Quincy Cabenda, gevolgd door Gillermo Resodikromo en op de derde plaats Samuel Enjoem.

De jongste deelnemer was Shefellio Veira (7) en de was oudste Arbajie Salim (60). Zij deden mee aan de 5 KM snelloop.
Aan de snelloop namen 43 atleten deel en bij wandel/trimloop waren ruim 1100 lopers van de partij. De belangstelling was goed en de organisatie kijkt tevreden terug op dit evenement. De brandweer commandant Cecil Waal gaf het startsein van de snelloop.