Hakrinbank in overleg met Trinidadiaanse Republic Bank
26 Aug 2012, 10:00
foto


De directie van de Hakrinbank maakt in het halfjaarrapport 2012 er melding van dat een overleg is opgestart met de op Trinidad & Tobago gevestigde Republic Bank Ltd. De Hakrinbank zegt dat het gaat om "een strategisch partnership".

In De Nationale Assemblee is de kwestie van het verkopen van aandelen van de staat Suriname aan een Trinidadiaanse bank aan de orde gesteld door vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch. Zij waarschuwde dat, gezien de internationale financiële situatie, het niet verstandig is om nu aandelen te verkopen aan buitenlandse banken. Zij drong aan op een discussie in het parlement. Wijdenbosch wil dat de regering aan het parlement en het volk informatie verschaft over het privatiseringsbeleid.

Redenen partnerschap
De Hakrinbank zegt dat de operationele kosten en investeringsuitgaven toenemen. Er is voortgaande verscherping van de concurrentie, ook vanuit het buitenland. Het beleid van de bank richt zich op optimalisering van de kwaliteit van de dienstverlening en verdere verhoging van de efficiency en de rentabiliteit van de bedrijfsvoering.

Tegen deze achtergrond is "na overleg tussen onze bank en de Staat Suriname in haar hoedanigheid van grootaandeelhouder" een overleg opgestart met Republic Bank, deelt de directie van de Hakrinbank mee. De bank meldt dat het overleg met de bank in Trinidad & Tobago goed verloopt "en ons voornemen is erop gericht periodiek te rapporteren omtrent de voortgang hiervan".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May