Netto groei DSB 15% ten opzichte van eerste helft 2011
24 Aug 2012, 13:30
foto


De Surinaamsche Bank (DSB) heeft over de eerste helft van dit jaar een bedrijfsresultaat neergezet van SRD 29,2 miljoen. Na aftrek van belastingen is het nettoresultaat SRD 18,9 miljoen. Dit is een groei van 15% in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar.

Het geconsolideerde balanstotaal per 30 juni is gestegen tot SRD 2.940 miljoen. Dit is een toename van 16% ten opzichte van december 2011. Dit meldt de bank in een persbericht. Voor de zevende achtereenvolgende keer publiceert de bank haar halfjaarrapport.

Mooie perspectieven
De toename van het bedrijfsresultaat is vooral toe te schrijven aan de groei van de kredietportefeuille met 10,4% ten opzichte van december vorig jaar. "De snel groeiende toegenomen rentelasten en de impact van de toevoeging aan de voorziening medische kosten, hebben tot het iets minder dan begroot bedrijfsresultaat geleid", stelt de bank.

Het vooruitzicht op het behoud van een stabiele monetaire omgeving, gebaseerd op de groei van enkele monetaire indicatoren, en de upgrade van de rating van Suriname door Fitch Ratings en Moody's biedt voor de tweede helft 2012 mooie perspectieven, volgens het rapport. De raad van commissaris heeft op basis van het bedrijfsresultaat een interim dividend toegestaan van SRD 0,68 per aandeel van nominaal SRD 0,10 per 28 augustus uit te keren. Het halfjaarrapport wordt dan in boekvorm uitgebracht, maar is alvast gepubliceerd op de website van DSB.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May