Mini-expo voor bewustzijn plantaardige genetische veredeling
23 Aug 2012, 12:00
foto
De mini-expo over PGR op het complex van het ministerie van LVV. (Foto: LVV)


Plantaardige Genetische Hulpbronnen (PGR) voor voeding en landbouw zijn belangrijk voor de instandhouding van genetische diversiteit. Ze zijn de basis voor gewasonderzoek en gewasveredeling. Voor de landbouwer zijn PGR van enorm belang en leggen ze de biologische basis voor voedselzekerheid.

De workshop ‘Plantaardige Genetische Hulpbronnen voor Voedselzekerheid’ moet het bewustzijn bij het publiek over deze hulpbronnen bijbrengen en vergroten. Op het complex van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is de workshop vandaag gehouden. Tegelijkertijd wil het departement participanten identificeren voor het Nationaal PGR Informatie Uitwisselingsnetwerk. Uiteindelijk moet er een interactief structuur voor PGR-belanghebbenden komen.

Goede zaadcollectie
Het PGR-project is in december 2010 gestart in samenwerking met de voedselarm van de Verenigde Naties, FAO. Vorig jaar is als onderdeel van het project de Nationale Coördinatie Commissie voor PGR geïnstalleerd.

Het genetisch materiaal van plantaardige oorsprong garandeert de instandhouding van gewassensoorten en kan zorgen voor een goede zaadcollectie waar altijd gebruik van gemaakt kan worden. Er komt een PGR-portal, dat een nationaal informatiesysteem moet worden voor informatieuitwisseling over PGR en agricultuur in Suriname.

PGR leveren een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van landen en garanderen continue voedselvoorziening. Ze zijn het mechanisme voor gewasvermeerdering, waardoor de agrarische productie en productiviteit toenemen en de duurzaamheid van de landbouw wordt versterkt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May