Vakbeweging ook opgenomen in structuur VHP
22 Aug 2012, 01:30
foto


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft in haar structuren nu ook een commissie ‘vakbeweging’. De commissie wordt geleid door Harold Pultoo. De VHP zegt in een verklaring dat de vakbeweging in de moderne politiek samen met politieke partijen een wezenlijke rol vervult in het maatschappelijke gebeuren van een land. Voor de VHP is het belangrijk dat de werkende klasse ervan overtuigd is dat de partij de vakbeweging erkent.

De commissie zal eerst een bewustwordingsproces op gang brengen over vakbeweging bij de VHP-achterban. Dit zal zij doen via lezingen en discussies. Daarnaast met trainingen die in samenwerking van scholingsinstituten binnen de vakbeweging worden gehouden. De commissie zal ook beeldmateriaal zoals documentaires bestuderen.

Actuele vraagstukken
De commissie moet er voor zorgen dat de relatie tussen de politieke organisatie en de vakbeweging op nationaal en internationaal gebied wordt versterkt en uitgediept. De commissie mag het hoofdbestuur van de VHP dan ook gevraagd en ongevraagd informeren en adviseren. Van de commissie verwacht de partij dat die op kort termijn antwoorden weet te formuleren op actuele vraagstukken binnen de samenleving. Gedacht wordt aan vraagstukken als, werkgelegenheid, huisvesting, prijzen in de handel in relatie tot lonen en de productiesector.

Deze commissie zal effectief gebruik moeten maken van deskundigheid in het land als daarbuiten. Verwacht wordt dat een goed beleidsprogramma kan worden geformuleerd dat vooral in het belang is van de werkende klasse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May