Boksteen: Proces-verbaal CHS niet meer geldig
21 Aug 2012, 16:00
foto
Lothar Boksteen, voorzitter Centraal Hoofdstembureau


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) zal nagaan welke procedure gevolgd zal worden na de uitspraak van de kort gedingrechter, waarbij het royement van Diana Pokie en Waldie Ajaiso is geschorst. De wet geeft geen duidelijkheid hierin.
Lothar Boksteen, voorzitter van het CHS, zegt aan Starnieuws dat het royement van de leden van de BEP niet meer geldig is. In bodemprocedure zal deze zaak nu uitgevochten worden. De beslissing van het CHS heeft geen rechtskracht meer. "Op basis van de wet hadden wij geen keus. Wij moesten een beslissing nemen en dat hebben wij ook gedaan", zegt Boksteen.

Wet onduidelijk
Zoals Boksteen ook eerder stelde, merkt hij op dat de terugroepwet veel hiaten heeft. Net als assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons benadrukt Boksteen dat de procedure niet goed geregeld is. "Wij hebben een kopie van het proces-verbaal gestuurd naar de twee geroyeerde leden. Maar in de wet staat niet wat wij moeten doen. Uit beleefdheid hebben wij een kopie naar de betrokkenen gestuurd", zegt de voorzitter van het CHS.

Nagegaan zal worden hoe nu procedureel gehandeld zal worden. "Ook dat is niet aangegeven in de wet", stelt Boksteen. Maar er moet formeel een handeling worden gepleegd omdat het proces-verbaal niet meer van kracht is. Volgens Boksteen is er niks veranderd voor Heintje Sampie en Remeo Albitrouw die hadden bewilligd. Het royement is opgeschort en zij zijn weer in de wachtkamer, stelt Boksteen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May