Man betaalt 'stelen van fiets' met zijn leven
20 Aug 2012, 11:30
foto
Het stelen van de fiets is een man vannacht duur komen te staan. Hij is bezweken aan kogels uit een dienstwapen van een politieman.


Een man heeft vannacht het leven gelaten, nadat een politieagent schoten op hem gelost had. De man had een fiets gestolen uit de garage van de politieman en ging ermee vandoor. De politieman zat hem op de hielen en schoot uiteindelijk gericht, toen waarschuwingsschoten niet hielpen.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt tegenover Starnieuws dat de man het leven gelaten heeft. Dit gebeurde bij de Limesgracht, vanochtend rond half drie. De vrouw van de politieagent hoorde gestommel buiten. Zij zag een man met de fiets van haar echtgenoot ervandoor gaan.

Achtervolging
De politieagent sprong in zijn auto en zette de achtervolging in. "Hij reed vanuit de Helenastraat, het Molenpad op naar de Limesgracht. Daar kon de politieman niet verder rijden omdat er aan de weg gewerkt wordt. De politieman stapte uit de auto en loste waarschuwingsschoten. Toen de dief niet stopte, heeft de agent gericht geschoten", citeert Naarden het dagrapport van de politie.

De fiets achterlatend, sprong de man nog over een schutting. Hij werd daar levenloos aangetroffen. De recherche van Nieuwe Haven die ingeschakeld werd, trof een tas aan, die aan het stuur hing. Daarin zaten kleren van de politieman die aan de lijn in de garage hingen. De identiteit van de overleden man is nog niet vastgesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May