DNA-leden plaatsen vraagtekens bij salaris Rekenkamer
20 Aug 2012, 02:00
foto


Bij De Nationale Assemblee ligt er een ontwerpwet voor behandeling van de geldelijke voorzieningen van de voorzitter en leden van de Rekenkamer. Bij de invoering van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) is de aanpassing niet gepleegd voor de Rekenkamer. De bezoldiging van de voorzitter van de Rekenkamer wordt minimum SRD 9373 en maximum SRD 11.718 per maand. Dit is 5% onder het salaris van een onderminister.

Binnen De Nationale Assemblee zijn er heftige discussies gevoerd over de vergoeding van de Rekenkamer. Het honorarium van de assembleeleden is gekoppeld aan de bezoldiging van de onderdirecteur van een departement. De leden van de Rekenkamer kunnen zich wat salaris betreft meten met de departementsdirecteur en de onderminister. Starnieuws verneemt dat diverse politici dit niet in de haak vinden. De voorzitter en leden van de Rekenkamer ontvangen ook meer dan een departementsdirecteur.

Terugwerkende kracht
De aanpassing gaat terug tot 1 januari 2008. De bezoldiging van de voorzitter van de Rekenkamer lag vóór de invoering van Fiso boven het maximum van de bezoldiging van een departementsdirecteur, onder die van een onderminister. De toen bestaande en geaccepteerde verhouding wordt nu gecontinueerd. Het gaat om een voltijdse bezoldiging.

De bezoldiging van een lid van de Rekenkamer is uitgerekend op maximum SRD 8070 en minimum SRD 6455. De secondaire voorzieningen van een directeur van een departement, gelden ook voor de voorzitter en leden van de Rekenkamer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May