Samenwerking met Dominicaanse Republiek in de maak
18 Aug 2012, 20:00
foto
Minister Winston Lackin


"Er zijn legio mogelijkheden voor een intensieve samenwerking tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek. Hiertoe zijn in de marge van de inauguratie van president Danilo Medina gesprekken gevoerd. Het gaat om sectoren zoals toerisme, olie, goud en hout".

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat de gesprekken de Dominicaanse Republiek voortgezet zullen worden. Met de presidentiële delegatie waren ook deskundigen mee voor de bilaterale ontmoetingen. Lackin merkt op dat een van de speerpunten in het buitenlandse beleid is om de regionale samenwerking uit te diepen.

De presidentiële delegatie heeft ook een onderhoud gehad met Panama, Haïti, Colombia en India. Lackin zegt dat president Desi Bouterse gesproken heeft met zijn collega's van Panama en Haïti over afspraken die lopen om de samenwerking te verdiepen. Met Colombia wordt de mogelijkheden nagegaan in de aardoliesector.

Lackin merkt op dat met India gesproken is over de creditlines die er zijn met Suriname. Volgens de bewindsman heeft India nog steeds interesse in een palmolieproject in Suriname. Lackin gaat dit jaar nog naar India om meer inhoud te geven aan de deze samenwerking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May