Surinaamse clubs spelen finale Guyana Cup
18 Aug 2012, 03:00

De Guyana cup is vrijdagavond van start gegaan in het André Kamperveen stadion tussen landskampioen Robinhood, semi-kampioen Inter Moengotapoe, Matouri van Frans-Guyana en Western Tigers van Guyana. In de eerste ontmoeting van de avond won Inter Moengotapoe met 2-1 van Matouri, na een ruststand van 1-1.

Inter Moengotapoe opende de score. Na een aantal kansen niet te hebben benut, wist de ploeg van Matouri, de stand in evenwicht te brengen, daarmee werd ook gerust. Hetzelfde beeld als in de eerste helft, kregen we te zien in de tweede helft, met Inter Moengotapoe iets meer in de aanval. Dit resulteerde ook later in een tweede doelpunt. Inter M.T won met 2-1 en plaatst zich voor de finale van komende zondag.

De tweede wedstrijd van de avond was de ontmoeting tussen Robinhood en Western Tigers van Guyana. Een wedstrijd met weinig hoogtepunten. De ruststand trouwens was 0-0. Na de rust pakte Robinhood, de zaken iets serieuzer aan en toch moest de aanhang van de landskampioen tot vrij laat in de tweede helft wachten op de verlossing. Giovanni Waal scoorde het gouden doelpunt en plaatste daardoor zijn club in de finale. Zondag komt Robinhood in het André Kamperveenstadion uit tegen Inter Moengotapoe. De derde en vierde plaats wordt bepaald in de ontmoeting tussen Maturi en Western Tigers.