Politiekorps aangevuld met 171 rekruten
17 Aug 2012, 15:10
foto
De nieuwe rekruten hebben hun opleiding voltooid en hebben gemarcheerd door de straten. (Foto: KPS)


Het Korps Politie Suriname is 171 rekruten rijker. De groep heeft de twee weken durende introductieperiode van de Elementaire Politie Opleiding afgerond. De rekruten zijn vanmorgen teruggekeerd vanuit de Jan Starke Opleidingscentrum te Zanderij I.

Herhaaldelijk is de rekruten gewezen op de hoge mate van integriteit en het plichtsbesef dat van een politieambtenaar wordt vereist. Ze moeten de juiste attitude en houding aan de dag leggen naar de burgerij toe, heeft de waarnemend korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie, tegen hen gezegd. “Nu al moeten jullie rekening houden met de vrienden die jullie erop na houden”, onderwees hij de jongelui. Het hart op de juiste plaats hebben en je collegiaal opstellen door elkaar te helpen, somde de waarnemend korpschef de attitudes op van een goede politieagent.

“Maar je moet de organisatie ook helpen behoeden van negatieve beïnvloeding. Je zult zaken die de organisatie kunnen schaden, rapporteren aan de daarvoor in aanmerking komende superieuren”, gaf de politiebaas de nieuwelingen aan.
Minister Edwart Belfor van Justitie en Politie heeft de rekruten gezegd dat zij elkaar moeten stimuleren en het beste uit zichzelf moeten halen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May