HI en RGB zetten vaart achter opzet industrieparken
16 Aug 2012, 01:00
foto


De onderdirecteuren Dirk Heave, Handel en Industrie (HI) en Schrabali Kadirbaks, Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zullen trekken aan het opzetten van industrieparken. Dit is besloten op een bijeenkomst van de ministers Raymond Sapoen (HI), Ginmardo Kromosoeto (RGB) en hun directies. Er zullen enkele gebieden in kaart worden gebracht voor de opzet van de industrieparken.

Het is de regering volgens HI menens om een serieuze aanzet te geven tot industrieparken. Dit blijkt ook uit het feit dat president Desi Bouterse Vivian Marbach van Marchard Consultancy heeft aangesteld als coördinator van het project Paranam City Industrial Park, dat te Paranam moet verrijzen. De contouren van dit project wordt met een schenking van de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) worden vastgesteld. En is ook aan Michael Sjak Shie groen licht gegeven om er alles aan te doen om het Mariënburg Development Project ten uitvoer te brengen.

Industriële bedrijven kunnen zich industrieparken zonder hinder in de woonomgeving vestigen en kan er gewerkt worden tot een aanzet van de ruimtelijke ordening. Dit moet op lange termijn bijdragen om een einde te brengen aan de wildgroei die er is waarbij geen onderscheid is tussen woonwijken en bedrijf locaties.
HI heeft na een interne studie te hebben uitgevoerd een aantal locaties geïdentificeerd. RGB zal nagaan of deze locaties nog vrij zijn en eventueel ook met voorstellen komen. Zodra RGB tot toewijzing van de terreinen overgaat, zullen gelijk met het ministerie van Openbare Werken afspraken gemaakt worden voor de aanleg van de infrastructuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May