Na 12 jaar toch nog ‘millenniumprobleem’ opgetreden
14 Aug 2012, 16:10
foto


Het computersysteem van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) heeft de ‘twee nullen’ van zesdeklassers die in 2000 zijn geboren, niet gezien. Hierdoor is een aantal leerlingen onterecht verwezen naar het lbgo, terwijl de kinderen niet geslaagd zijn. Om tot het lbgo toegelaten te worden, moeten de leerlingen 14 jaar zijn, 7,5 berekende vijven hebben en 32 punten behalen voor zeven toetsvakken.

Het hoofdartikel van de Ware Tijd vanmorgen luidde: Toetsuitslag zesde klas krijgt deuk: Elfjarigen ontvangen nep lbgo-uitslag. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zegt in een persbericht dat na geconfronteerd te zijn met dit bericht “terstond actie is ondernomen en meteen een onderzoek is gestart”.

Toetsbriefje inleveren
Uit dat onderzoek is komen vast te staan dat tijdens het verwerken van de informatie het verwerkingssysteem van het Cebuma de twee nullen van het jaar 2000 niet heeft gepakt. Ondertussen is het probleem aangepakt en opgelost. Het systeem is inmiddels aangepast en is de kans nihil dat een dergelijke omissie zich herhaalt, deelt het Minov mee.

De getroffen leerlingen worden opgeroepen om hun toetsbriefje weer in te leveren op school, omdat zij niet ingeschreven zullen worden op een LBGO-school. De leerlingen krijgen na het toetsbriefje te hebben ingediend de juiste uitslag van de school en dat is ‘klasse 6 overdoen’. Het Minov vraagt begrip en medewerking en betreurt de ontstane situatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May