Huiswerkbegeleiding werpt vruchten af
14 Aug 2012, 14:00
foto


De Openbare School Winti Wai heeft voor het eerst een slagingspercentage van 89%. Jarenlang schommelde het gemiddelde op 52%. Het succes is te danken aan de buurtvereniging Stiwewa.

De buurtontwikkelingsorganisatie Stiwewa is vanaf vorig jaar november een huiswerkbegeleidingsproject begonnen, om de matige score op te trekken. Het doel was om het eerste jaar de score op te trekken naar tenminste 80%, in het tweede naar 90 en in het derde jaar naar 100%. Van de leerlingen die hebben deelgenomen aan de GLO-toets hebben vier van de 35 het niet gehaald.

Voorzitter Robby Berghout stelt dat met dit resultaat één van de doelstellingen van het driejarig huiswerkproject is gehaald. Het project wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van het verfbedrijf Varossieau en de afdeling Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Aangezien het project zijn meerwaarde heeft bewezen zal het ministerie een bijzonder vakantieproject van de buurtorganisatie financieren.

De baldadigheden en vakantieoverlast van de jongeren in de afgelopen periode waren volgens Berghout in vergelijking met andere buurten voor het eerst tot haast het nulpunt gereduceerd. Het vakantieproject begint op 21 augustus en zijn er dagelijks activiteiten.

Dit jaar gedenkt de buurtorganisatie ook haar 34-jarig bestaan, die zij viert met de opening van haar eerste Stiwewabedrijf, waarin een internetcafé en kopieercentrum zijn gevestigd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May