Gerold Sewcharan eerste Surinamer op Pearson College
13 Aug 2012, 21:30
foto
Gerold Sewcharan met de ambassadeur van Canada, David Devine.


Gerold Sewcharan zal de eerste Surinamer zijn die een studie in september begint bij het Pearson College in Canada. Hij heeft een volledige beurs gekregen voor een tweejarige studie die hem het Internationale baccalaureaat diploma zal opleveren. Onderwijs, huisvesting en kosten van inwoning worden gedurende deze studieperiode gefinancierd voor een waarde van 80.000 Canadese dollars.

De beurs is deel van een speciaal project van het Pearson College. Er studeren 160 studenten uit meer dan 100 landen met een volledige beurs. Het is de bedoeling dat zij na het behalen van hun diploma, terugkeren naar hun land en daar een bijdrage leveren aan de opbouw ervan.

In maart dit jaar was afgevaardigde van Pearson College, Suzanne Trembay, in Suriname voor het selecteren van gegadigden. Bij het afnemen van interviews heeft zij steun gehad van de Canadees Consulaat in Suriname. Sewcharan is uit 15 Surinaamse studenten van verschillende middelbare scholen gekozen. Bij de keus is onder meer gelet op studieprestaties en sociale dienstverlening van de kandidaten. Sewcharan die leerling was van het Arthur Hoogendoorn Atheneum, is ook opgevallen door zijn muzikaal talent - hij speelt de drum - zijn getoonde medeleven en gulheid voor zijn medemens, meldt het Canadees Consulaat.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May