Sitaldin: “Ik ben geen makelaar”
13 Aug 2012, 17:30
foto
Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling


Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling, verkoopt geen dienstwoningen van het ministerie aan leerkrachten. Ook heeft zij functionarissen van het ministerie geen praatverbod opgelegd. Ambtenaren moeten wel eenduidige informatie aan de gemeenschap verstrekken. Sitaldin rekende vanmorgen in het Teachers Research Center in Nickerie af met geruchten die de ronde deden.


“Ik ben geen makelaar en ik handel niet in onroerend goed. Leerkrachten kunnen dus nooit een brief aan mij richten met de vraag of zij woningen kunnen kopen. Woningen moet je gaan kopen daar waar mensen woningen verkopen, ik doe daar niet aan mee.” De vraag was gesteld of het ministerie dienstwoningen na taxatie zou verkopen aan leerkrachten. “Als je mij benadert over onderwijsvraagstukken of cultuur, ben je op het juiste adres en dan kunnen wij kijken hoe wij betere prestaties gezamenlijk kunnen neerzetten.”

Eenduidigheid
De minister verwierp ook het bericht dat zij haar ambtenaren een spreekverbod zou hebben opgelegd. “Dat is niet waar. Ik heb niemand een spreek- of praatverbod opgelegd. Waar het om gaat, is dat wanneer er informatie naar buiten komt, deze niet verwarrend moet zijn. Er moet eenduidigheid zijn. Er is een voorlichtingsafdeling en die moet de juiste informatie doorgeven.”

De minister was met een delegatie in Nickerie voor een ontmoeting met de directies van middelbare scholen van Nickerie. Zij heeft met de schoolleiders knelpunten die zij ondervinden, besproken en gebrainstormd over eventuele oplossingsmodellen om het onderwijsniveau te verbeteren. De docenten gaven aan dat er onvoldoende leslokalen en leermiddelen aanwezig zijn. Zo moet het Natin er een praktijklokaal bij krijgen. Sitaldin beloofde dat de problemen aangepakt zullen worden.
Na de ontmoeting met de pers vertrok de delegatie naar Groot-Henar waar er een muloschool in aanbouw is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May