Uitstekend toetsresultaat mijlpaal voor Kangoeroeschool
13 Aug 2012, 15:30
foto
Op de Kangoeroe Community School is het feest: Alle deelnemers van de GLO-toets zijn geslaagd.


De Kangoeroe Community School (KCS) heeft na negen jaar voor het eerst haar volledig eigen kweek afgeleverd, en dat meteen met een uitstekend resultaat: 100 procent van de leerlingen, die deelnamen aan de schooltoets voor zesdeklassers, is geslaagd. Directeur Jolanda Hokstam-Sweet zegt dat alle leerkrachten en de directie blij zijn met dit recordslagingspercentage. “We zijn trots op onze leerlingen en op onze leerkrachten. Dit is de bekroning van ons harde werk en inzet.”

Het is de derde keer dat de KCS deelneemt aan de landelijke selectie van leerlingen. “De spanning bij het afwachten op wat het resultaat zou zijn, kunnen we in feite alleen vergelijken met de spanning die de sporters bij de Olympische Spelen hebben gevoeld”, zegt Hokstam-Sweet. De best geslaagden van de school zijn Kirti Kisoensing, Malaika Debusschere en Robert Hiwat.

Vorig jaar haalde 54 procent van de leerlingen met succes de eindstreep. “De vorige jaren kunnen we niet voltallig rekenen tot onze eigen kweek,” zegt Hokstam-Sweet. Samen met haar echtgenoot Vivian Hokstam, nam zij de leiding van de school ongeveer negen jaar geleden over. “Het gros dat nu geslaagd is, is echt helemaal onder de huidige leiding van de kleuterklas tot en met de zesde klas op onze school begeleid. De leerkrachten hebben de meeste kinderen zien binnenkomen als dreumes, peuter of kleuter. Voor de leiding van de school is het wederom een mijlpaal”, verduidelijkt ze.

Hokstam-Sweet geeft aan dat er in de afgelopen jaren moeilijke momenten waren, maar dat er toch zwaar is geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs, het management en het personeelsbeleid. “De school heeft haar grens verlegd naar een hoger niveau en haar bestaansrecht bevestigd. Goede resultaten zijn haalbaar met een enorme inzet van eenieder.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May