Tweede BEIP moet kwaliteit onderwijs helpen opvoeren
13 Aug 2012, 13:30
foto
Brainstorm-sessie op Berg & Dal. (Foto: Minov)


Het tweede Basic Education Improvement Program (BEIP-project) moet binnen vier jaar zorgen voor het ‘vergroten van menselijk kapitaal’. De vier onderdelen van het programma zijn: curriculum herziening en ontwikkeling, integreren van ICT in het onderwijs, bouw van scholen en woningen leerkrachten in het binnenland en informatievoorziening aan de samenleving.

Er wordt ruim US$ 13.7 miljoen geleend bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor financiering van dit project. De leningsovereenkomst zal op 30 augustus worden getekend. De projectcoördinator is André Kramp, die ook het eerste project heeft geleid.

Minov eigenaar
Tijdens een brainstormsessie op Berg & Dal hebben directie en staf van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zich samen met de Program Management Unit gebogen over de componenten van het project, meldt de Minov-voorlichting.
Minister Shirley Sitaldin benadrukte tijdens de sessie dat het onderwijs moet bijdragen tot het ontwikkelen van een maatschappij waarin mensen hun leven zelf kunnen vormgeven en kunnen werken aan economische onafhankelijkheid en maatschappelijke participatie.

Het 2de BEIP-project is een strategie om mede gestalte te geven aan het algemeen doel dat met het onderwijs bereikt moet worden. Sitaldin benadrukte dat het Minov ‘eigenaar’ is van het project en dat dit moet blijken uit de betrokkenheid van het ministerie. De committering vanuit de betrokken afdelingen is noodzakelijk voor het welslagen van het project. Hierbij is effectieve en optimale communicatie nodig.

Analyse en plannen
Tijdens de sessie hebben de participanten zich gebogen over de projectdoelen, -resultaten en -activiteiten. Voorts zijn de belangrijkste deelnemers geïdentificeerd en zijn de communicatielijnen voorgesteld die ondersteunend zullen werken naar de uitvoering van het project.

De deelnemers hebben ook de risicoanalyse gemaakt en de risico’s in kaart gebracht die stagnatie en invloed kunnen hebben op de projectuitvoering. Aan het einde van de sessie zijn een aantal conceptdocumenten geproduceerd die nader uitgewerkt zullen worden, zodat er een operationaliseringsplan beschikbaar is voor de uitvoering van het 2de BEIP-project.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May