London ziet grootste brand in jaren
12 Aug 2012, 14:30
foto
Luchtopnamen van de brand in het containerpark in Dagenham, Oost-London


Meer dan 200 brandweerlieden zijn bezig het vuur te blussen in een recycling centrum in Dagenham, Oost-London. De London Fire Brigade beschrijft de brand in de hoofdstad als één van de grootste in jaren. “Het is zeker een dramatisch einde van de Olympische Spelen voor de London Fire Brigade”, zegt brandweercommissaris Ron Dobson.

Het één-verdieping tellend gebouw staat in brand en is de rook zeker twee kilometer verder te zien. Er zijn geen meldingen van gewonden. Volgens de brandweer heeft het vuur geen effect op de Olympische locaties. Er waren aanvankelijk berichten dat de rook te zien was van het Olympisch Park, ongeveer elf kilometer verderop.

De sluitingsceremonie begint vanmiddag omstreeks vijf uur. De wind zal waarschijnlijk het rook naar het noorden meenemen, uit de buurt van het stadion tijdens de avond, meldt de BBC Weather Centre.

Brandweercommandant Ron Dobson vindt het een dramatisch einde van de Olympische Spelen voor de brandweer. “We zijn echter nog steeds in staat om incidenten in de hoofdstad het hoofd te bieden en de veiligheid op de Olympische locaties te garanderen.” Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. “Onze focus is nu de vlammen onder controle krijgen”, zegt Dobson. “De brandweer blijft op de plaats des onheils zo lang het nodig is. Er zal een grondig onderzoek komen, zodra de brand helemaal gedoofd is.” Het hele gebouw van 100 bij 50 meter staat in lichterlaaie en er zijn ongeveer 40 brandweerwagens ter plaatse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May