Mexico kaapt Olympisch goud weg van Brazilië
11 Aug 2012, 18:00
foto
Oribe Peralta is de held geworden van zijn land (Foto: Reuters)


Mexico heeft favoriet Brazilië met 2-1 verslagen en eiste daarmee het Olympisch goud op. Oribe Peralta scoorde al na 32 seconden vanuit de 16 meter na een rampzalige verdediging van de Brazilianen. Mexico heeft voor het eerst Olympisch goud op dit onderdeel gewonnen en vernietigde daarmee de droom van Brazilië.

Eerder raakte Fabian Marco de doellat van Brazilië, waarna een bijna onbekende Peralta zijn team naar het tweede doelpunt leidde. Brazilië die had gehoopt ook zijn eerste goud plak op dit onderdeel te winnen, scoorde een keer in blessure-tijd.

BBC voetbal-expert Mark Bright zei dat niemand had voorspeld dat Mexico zou winnen. “Ik dacht niet dat Mexico zou winnen, laat staan zo overtuigend als dat. Alle eer aan Mexico, zij verdienen hun overwinning ten volle."

Brazilië speelde een matige wedstrijd, waarbij de incomplete verdediging vooral opviel. Mano Menezes's team had in alle vorige vijf wedstrijden steeds drie keer gescoord en zag het behalen van goud als een belangrijk doel als voorloper op de Wereldkampioenschappen in 2014 waar hij de gastheer van is. Menezes begon de wedstrijd vanmiddag onder grote druk om goud te leveren en de Olympische leegte te vullen.

De Zuid-Koreanen eindigen op dit onderdeel als derde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May